PRIVATNA PARTIJA 2. dio: SEKTA

Moja Privatna partija će da djeluje poput sekte.

Sektašenje je formula uspjeha danas. Bez zdravog sektašenja nema ni zdrave i normalne sekte. Partija koja ne djeluje kao sekta osuđena je na podsmijeh. Tek kada djeluješ kao sekta – tek tada te svi ozbiljno shvataju.

Ne kažem da će to biti sekta. To će biti partija koja će funkcionisati poput sekte.  To znači da djelovanje partije neće biti tajno. Ali neće biti ni javno. Biće privatno.

Partijski skupovi neće biti tajni. Ali neće biti ni javni. Biće privatni.

Drugim riječima: vrh partije se neće sastajati tajno i na tajnim mjestima. Jok. Ni slučajno. Doduše neće se sastajati ni javno na javnim mjestima. Sastajaće se, brate, privatno u privatnim stanovima, kućama, na privatnim imanjima, na dvosjedima, trosjedima, kaučima, minderima.

Sve glavne odluke u vezi partije, (a kada uzme većinsku vlast onda i sve važne odluke u vezi države) neće se donositi tajno, a ni javno – već privatno, u privatnom okruženju i aranžmanu.

Na kraju svake radne sedmice će se praviti privatna okupljanja na kojima će se dogovarati, sređivati i namještati poslovi: što privatni, što državni, što u kombinaciji; radna mjesta u državnim preduzećima, direktorske pozicije, političke pozicije, pozicije u upravnim i nadzornim odborima državnih firmi; dodjeljivaće se i raspoređivati fondovi, budžeti, ovo-ono, ma sve što poželiš.

Samo treba da se učlaniš u Privatnu partiju, da usvojiš sistem vrijednosti i vjerovanja, da se adekvatno obučeš (sve po propisu za žene i muškarce), da se redovno pereš i ispiraš sopstveni mozak i svih oko sebe, da naučiš komunikaciju (u prvom redu pozdrav), da se pojavljuješ svake sedmice na privatnim okupljanjima čistih čarapa (jer se u nas izuva) itd, itd.

 

I onda kada sav svoj privatni život u potpunosti podrediš i posvetiš sekti, partija će da se pobrine da spoznaš Boga i sreću u životu tako što će da ti pokloni karijeru, nađe stalni posao, pa čak i suprugu.

Kao u svakoj pravoj sekti važno je da vjeruješ da si napravio pravi izbor, da si na pravom putu uspjeha i da si samim tim privilegovano ljudsko biće za razliku od onih koji zbog viška ljudskog dostojanstva i manjka ambicije, oportunizma, pohlepe i spremnosti na kompromis ne zaslužuju tu milost i priliku.

Sve što imaš dugovaćeš sekti/partiji i bićeš njen čovjek. Ići ćeš tamo kuda te partija pošalje i činićeš sve što ti partija naloži.

Tvoj privatni život biće najvažniji partijski produkt jednako kao privatni životi ostalih članova Privatne partije zato što je zadaća Privatne partije da proizvodi, isporučuje i servisira privatne živote njenog članstva.

I vidjećeš, ja ti to garantujem, u jednom momentu ćeš shvatiti da je tvoj privatni život u potpunosti partijski projekt i brend koji je u cjelosti dizajniran i masovno produciran od strane partije.

Kada to spoznaš niko neće biti sretniji, zahvalniji i originalniji od tebe. Vjeruj mi.

 

Moja Privatna partija će biti kao sekta ali i kao privatna firma. A kada dođe na vlast onda će i država kojom ću vladati postati moja privatna firma.

Svi članovi moje Privatne partije će biti zaposleni, tj. tretiraće se kao uposlenici, a ja ću im biti poslodavac jer ću ih sve zaposliti.

Ja ću biti istovremeno kao vođa sekte, direktor firme i predsjednik države, tj. “tri u jednom” – trismegistus (umjesto tri tenora), neko kome ćeš da se diviš i zbog kojeg ćeš da padaš u trans i nesvjest jbt…

 

E sad…

U slučaju da osjetiš da je moja sekta slaba, da neće ispuniti zadatak, da tebe  ne ispunjava, (ni tebe ni tvoj novčanik) i poželiš napustiti moju Privatnu partiju – možeš, ali samo pod uslovom da pronađeš jačeg vlasnika koji će te zaštititi od mene tako što ćeš prvo da mu prepišeš vlasništvo nad tvojim privatnim životom nakon čega on preuzima tvoj dug i tada počinješ sve što imaš i što jesi da duguješ njemu.

Na kraju kada se svi mi izredamo na tebi…

Ne znam… O tome ni ti ni ja nismo baš previše razmišljali, zar ne?

Naći ćeš valjda sebi neku bogatu staru budalu u inostranstvu… Ili ćeš grohnuti kao i sve druge čangrizave, stare, ofucane drolje od raznoraznih sektaša koji kruže ovim gradom i mrze prvo sami sebe pa onda sve ostalo.