Ekonomska blokada BiH

Na zatvorenoj sjednici njegove Privatne partije, Damir Nikšić je otvoreno pozvao bosanskohercegovačku dijsaporu da najhitnije i najozbiljnije započne sa sprovođenjem ekonomske blokade Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzala smjena nedemokratskog parazitskog režima u toj mladoj državi, prenosi Reuters.

DamirNiksicPGP

 

“Šaljući novac svojima vi zapravo pomažete disfunkcionalnoj parazitskoj vlasti da se održi. Vi svojim novcem krpite budžet koji prethodno iscuri u njihove džepove što znači da vi zapravo ne hranite gladan narod, niti vašu  rodbinu, već tovite novovlastelinsku pantljičaru.” , kaže u svom obraćanju ovaj kontroverzni lider i vlasnik Privatne partije Damir Nikšić i nastavlja sa izjavama kao što su: “Vi svojim novcem kupujete socijalni mir …”, te: “Davno bi se mi digli za svoj komad hljeba da nema pogače koja dolazi iz dijaspore.”, zaključujući svoje obraćanje riječima:

“Ja znam da mnogi svoju ljubav pokazuju novcem, ali ponekad je potrebno razmaženom djetetu uskratiti slatkiše. Vrijeme je da svi zajedno počnemo izvikivati parole, parole, parole, kao što je: Caramelle non ne voglio più!

 

Detaljnije o ovome pročitajte ovdje