Stečajni premijer Federacije BiH

Svuđe na svijetu kada je ekonomija u krizi stručnjaci govore građanima da ne štede i ne čuvaju novac već da troše još više. Takva je nekakva ta logika ekonomije u bijelom, razvijenom i uređenom svijetu (jedva sam je i sam skont'o k'o kad sam ti i sam glupi Bosanac).

Biće da samo “u nas” stečajni premijer Federacije BiH kritikuje građane što puno troše i tako podmazuju zupčanike ionako zahrđale i opustošene ekonomije. E “to niđe na svijetu nema”. Što li to? Za šta on to nas sprema? Na šta nas upozorava? Na neki stečaj Federacije?

Ne znam šta bi drugo bio razlog.

Zašto bi njemu bila tolika frka što je saznao da raja više troši na luksuz nego na neophodne životne namirnice? Tim bolje za njega i državu, jer ako konačno uvedu diferencirani PDV i naplate preko tridesetak posto za luksuz, a nulu za knjige i dječju hranu i te osnovne životne namirnice, ubuduće će građani da troše još više na luksuz, a još manje na osnovne potrepštine! I šta je sporno? Zar to nije čitava poenta?

premijer.jpg

Hoću da kažem da ne treba stečajni premijer moralizirati. Nije Rejs. Treba raditi svoj premijerski posao.

Doduše ako je stečajni premijer onda se to i radi kako ga on radi i kako će ga raditi svaki kojeg partija postavi za novog stečajnog premijera Federacije.

Ispašće Fadil na kraju “stečajni prolaznik”.